esperant els bàrbars


Divina sequera
15 Abril, 2008, 12:54 pm
Filed under: articles, laïcitat

El Conseller Francesc Baltasar ha admès a Catalunya Ràdio que va demanar a la Moreneta que faci ploure i s’acabi la sequera. Està bé, té la mateixa eficàcia que la dansa de la pluja però ens demostra que quan tot trontolla fins i tot un agnòstic s’aferra als ritus coneguts. Ja sabem que un pas (espiritual, en aquest cas) en fals pot subvertir l’ordre del món, desequilibrar el cosmos i provocar tot tipus de calamitats. És normal, doncs, que el Conseller es curi en salut. Que no sigui perquè no ho hem intentat, que ningú pensi que hem escatimat recursos per un excés de pensament racional. Ara sí que es pot dir que s’han esgotat totes les vies de diàleg, fins i tot amb el més enllà!

També demostra que Montserrat és Montserrat, y a ti te encontré en la calle. Que la Transversal Montserratina segueix en plena forma (amb en Baltasar redimint-se davant l’exorcista Toni Bassas) com una Moreneta Connection, una mena de Spectra en versió nacionalcatòlica (recordeu què deia en Torres i Bages, Catalunya serà nostra… o no serà).

Total, que al darrere d’aquest episodi ha saltat com una molla el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, en Lluís Martínez Sistach, proposant una pregària “Per la pluja, que ha de portar l’aigua que la nostra societat necessita: que Déu, provident i bo, ens la concedeixi com una benedicció que baixi del cel cap a nosaltres”. Si el sentís l’Asterix! L’Arquebisbe demanant que el cel ens caigui damunt del cap! Tot plegat un pèl delirant. Ja se sap que la set és un dels pitjors patiments, però invocant la gràcia divina no anirem enlloc.

Potser seria millor adoptar els mètodes xinesos, que sembla que utilitzen sovint l’artilleria per fer ploure i també per impedir que plogui. Diuen que tenen tot un sistema per garantir que les proves dels Jocs Olímpics no quedin remullades. Desconec si això de tractar els núvols a canonades entra en contradicció amb la Pax Olímpica, però no em consta que el COI hagi  dit res. Tampoc ha dit res de tractar a plantofades als Tibetans, o sigui que…

El cert és que aquesta qüestió de la sequera està despertant una onada d’irracionalitat absolutament desproporcionada. Ja hi ha conflictes camp – ciutat, govern – oposició, Generalitat – Moncloa, Ter – Ebre, i fins i tot algun galleto dins d’Iniciativa per Catalunya, cosa poc habitual. I els arguments de tipus científic, territorial, ideològic i tècnic es barregen amb una confusió absoluta, impedint que ens fem una opinió pròpia del què està passant i de quines solucions hi ha. Però ara, a més, hi podrem afegir el conflicte diví, que ens proposa nous mètodes. Transvasament? Restriccions? Dessalinització? Pregària?

Ara, gràcies a en Baltasar i en Cistach, podrem tornar a treure els sants en processó! Llàstima que hagi passat la setmana santa, perquè per la tele fèien Ben Hur, que és una peli que fa venir set i ens ajudaria a valorar el que tenim i a recordar-nos qui pot fer ploure i qui només ho pot demanar… si es converteix.

Publicat a El Triangle el 14 d’abril de 2008

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: