esperant els bàrbars


No es pot ni rajar tranquil
2 Octubre, 2009, 3:09 pm
Filed under: Barbaritats, breus

L’estrella del debat de política general d’enguany no ha tingut res a veure amb el que s’hi ha dit (algú ho sap?) ni qui ho ha dit, ni els desacords, ni els pactes ni els consensos.

No, enguany el premi al super-tema-que-te-cagas ha correspost a les fotografies fetes a mòbils de diputats per espiar què s’expliquen entre ells. Va començar el diari Público el dimecres, descobrint un sms que en Saura enviava a en Jaume Bosch dient-li que el debat era un “tostón”. Semblava que l’anècdota passaria a formar part de la llista de pífies del cap d’ICV per a major glòria dels seus adversaris, però no. Amablement, el diari AVUI s’ha posat les botes publicant un missatge del Daniel Cirera a la Carina Mejías dient que el PP és una merda i que no es va postular per President perquè no hi havia prou aigua a la piscina. La polèmica encara dura i la Dolors Montserrat, portaveu del partit al Parlament, ha demanat la dimissió d’en Cirera.

M’he llegit per sobre el codi deontològic del Col·legi de Periodistes; si us el mireu, fixeu-vos en l’article 4:  Utilitzar mètodes dignes per a obtenir informació o imatges, sense recórrer a procediments il·lícits.

Ja ho sabem, que es deuen avorrir. Ja ho sabem, que els enemics són els del partit. Ja ho sabem, que de vegades s’equivoquen a l’hora de votar. Ja ho sabem, que són humans, encara que de vegades ells insisteixin en dissimular. Però si us plau, per caritat, com a mínim deixem-los rajar tranquils.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

Bon apunt amic.

Efectivament, de les poques coses que apropen els professionals de la política a les persones que no s’hi dediquen professionalment, és aquests detalls humans (tipus el Rajoy dient ‘vaya coñazo’ referint-se al a desfilada, per exemple). Si els perseguim i els espiem tant, encara seran més encarcarats, falsos i asèptics del que ja són ara!

No aprenem: els volem més humans però els empenyem cap al mur del formalisme més deshunanitzat.

Salut

Comentari per Jordi

El problema està que el dia que deixem d’omplir pàgines i minuts d’emissió amb aquestes xorradetes que sincerament no aporten res caldrà començar a omplir-les d’informació política. Una estructura professional dels mitjans de comunicació cada cop més basada en periodistes en precari i mal retribuits, gent que serveix “pa’ un roto y un descosido” i recollir teletips d’agències, no dóna per això. Molts dels professionals que cobreixen rodes de premsa a “casa meva” venen de pas entre la inauguració d’un servei municipal de les 9 i el canapeo d’un departament de la Generalitat a les 12. Quan arriben a la redacció, tot just tenen temps de “muntar” les notícies amb els comunicats escrits per aquells que generen la notícia i, amb sort, fer un parell de trucades apressades a “la competència” com a màxim exercici de contrast. Una foto a la pantalla d’un mòbil té poc interés informatiu, però és infinitament més barata que una investigació periodística real sobre algunes de les mesures que enuncia el President en el seu discurs o les crítiques que formula l’oposició. Això sí, després critiquem els polítics perquè no parlen de les coses “que interessen a la gent”

Comentari per andrés
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: