esperant els bàrbars


Posi un antropòleg a la seva assemblea
11 Desembre, 2009, 2:06 am
Filed under: breus, manies, progrés

Deambular per entorns associatius, institucionals i acadèmics és una cosa simpàtica de fer, perquè veus món i pots agafar una mica de perspectiva. No molta, però una mica. Darrerament me n’adono que com més dosi d’antropologia té un moviment social en el seu debat intern, més inútil és com a moviment polític. És normal, l’antropologia relativitza Déu i sa mare i la política és l’art del possible. Hi afegiria l’esoterisme dels debats, penso que alguns antropòlegs porten plomes al cap, penjolls a la cintura i reciten conjurs incomprensibles només pels iniciats que ja han superat uns quants ritus de pas i acaben confonent la representació del món amb el món real. Sembla una imitació dels bruixots de la tribu, ves. Tota la logomàquia i la faramalla, tots els dispositius teòrics, tota la parafernàlia, al capdavall acaben funcionant com una barrera d’entrada de noves persones al moviment social en qüestió i aquest acaba morint d’inanició. Deixen un esquelet amb un discurs exquisit, però no es mou perquè no hi ha musculatura. Si jo fos dictador, li comprava un antropòleg a cada entitat, me les carrego en quatre dies.

I mira que són interessants, els podrits, sempre tenen aquell puntillo que et fa mirar les coses des d’una nova perspectiva, com els excèntrics.

Si no fos… que els excèntrics no lideren.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

Quasi que m’ofèn! pensa que els i les antropòlogues s’avancen als debats absurds i, per tant, t’ajuden a identificar allò que NO serà important però SÍ considerat com a tal en un temps vista.
Pensa, doncs, que el debat que et plantegi l’antropologia serà sempre l’excusa per a no parlar d’altres temes… Pensa, doncs, quins han de ser aquests altres temes.

Des d’aquest punt de vista, a mi l’antropologia se’m fa útil…

Comentari per una pseudoantropòloga associada

Ho veus com no s’entén res?

Comentari per joffrevillanueva
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: