esperant els bàrbars


A tot això dels toros
23 Desembre, 2009, 8:55 pm
Filed under: progrés

Uns dies enrere hem anat força atrafegats amb la qüestió dels toros. Que si prohibim les corrides, que si no… Fins que una amiga em diu que ha vist la notícia de la votació al Parlament per la tele, i que no ha acabat d’entendre-ho.

Clar, la meva amiga es pensava que es votava sobre les corrides, i no és així. No, el que es va votar és si s’acceptava a discussió (o sigui, si es procedia a fer el tràmit de llei) una Iniciativa Legislativa Popular que ha recollit més de 180.000 firmes (el mínim són 50.000) en tres mesos.

I és que això de les ILP és ben trist, sincerament. Et fots un curro del recopó, reculls una pila de signatures i no n’hi ha prou, encara hi ha un filtre. Cony, no seria més fàcil que es passés a tràmit directament? No dic ja (no fos cas!) que ens posem al nivell de Suïssa, on un exercici així es converteix automàticament en un referèndum vinculant. Però és que establir un mecanisme de participació ciutadana com aquest, que algú se’l cregui (no fa gaire amb els transgènics, o fa uns anys per un habitatge digne), i que s’estavelli a les primeres de canvi, és per apretar a córrer. Resulta profundament frustrant, decebedor i per tant desmobilitzador de la participació ciutadana que aquestes iniciatives no passin ni d’un primer debat.

Penso que en casos com aquest, el més honest seria votar a favor de l’acceptació a tràmit, fos quina fos la postura respecte a la proposta, tant sols com a reconeixement a l’esforç que han fet els promotors. Una postura hipòcrita? No ho sé, em sembla una qüestió de respecte.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: