esperant els bàrbars


Motius per a l’anticlericalisme
24 Desembre, 2009, 8:59 pm
Filed under: Barbaritats, laïcitat

Esperant els bàrbars, poso la tele i patapam: missa al canto per La2. Miro la programació de la tele i efectivament, hi consta que emeten “Culto navideño”. Són protestants evangelistes, ja m’ho semblava pel tipus de ritual: micro en mà, una prèdica plena d’obvietats tipus “si quieres que el Señor esté contigo celebra la navidad con Jesús”, cançons amb lletres com “Gran Señor, consolador” (sense comentaris), braços amunt… Comprovo que a les deu toca missa del gall, ja se sap, als catòlics els toca el prime time. Tot això per la televisió pública.

De vegades les persones amb sensibilitat laica som acusades d’anticlericals i diem no, no, això mai. Bé, tot depèn del que entenguem per anticlericalisme. Perquè això que tinc al menjador de casa és clericalisme, apropiació de l’espai públic per influir en les consciències d’incauts com ara jo. I per tant, davant d’aquestes intromissions, cal mantenir una actitud anticlerical. La llibertat de pensament només és garantida si preservem escrupulosament l’espai públic d’ingerències de morals privades.

També és certa una altra cosa. Que tots, evangelistes i catòlics, són uns pobres aficionats al costat de la gran màquina de segrestar consciències: la publicitat nadalenca. Això sí que és una menjada de tarro. I efectiva!

De l’altra banda de la frontera sento als bàrbars com fan cagar el tió i encenen fogueres per celebrar el renaixement del sol. Em diuen que la seva espiritualitat s’identifica més amb la felicitació que els va enviar l’Albert Riba fa uns dies.

Us l’enganxo

Amigas y amigos:

En el día de hoy la tierra se sitúa en el solsticio de invierno en el hemisferio norte y de verano en el sur.

En esta fecha los hombres primitivos, con pobres medios y mucha inteligencia e imaginación, constataron que se iniciaba un nuevo ciclo en la naturaleza, vinculado a la posición del sol respecto de la tierra.

Ese cambio significaba el inicio de nuevas oportunidades y el renacimiento de elementos necesarios para la vida. Y lo celebraban con fiestas e intercambiaban obsequios y festejos.

Hoy, como entonces, en nombre propio y de todos los librepensadores, deseo manifestaros mis mayores deseos de felicidad y prosperidad, en la esperanza de que colectivamente sepamos cambiar este mundo para ofrecer a nuestros descendientes más paz, más racionalismo y un mundo más sostenible.

Solo aquellos que no tenemos una irrealidad donde refugiarnos podemos ser consecuentemente defensores de una realidad mejor.

Saludos fraternales

Albert Riba

Unión de Ateos y Librepensadores

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

Post genial.

N’esperem més des d’aquesta banda de la fontera

Salut

Comentari per Rafa Guillén

Tinc una afició una mica perillosa: de tant en tant miro “Walker Texas Ranger”, el conegut subproducte de Chuck Norris. Ho faig per recordar com veu el món certa gent: sense matisos, amb caricatures de bons i dolents. En un dels capítols en Chuck Norris li deia a un nen una mica descregut (i per tant una mica inteligent) que “Dios ayuda a quien se ayuda”.

El déu de les prèdiques que comentes és un déu xantatgista. Malgrat ser omnipotent, sempre demana coses. Em recorda els meus nebots: saben que són els reis de la casa, però regnar no els és suficient: volen més.

Als meus nebots els socialitzem dient NO. Diguem no a aquest déu (catòlic, evangelista, jueu, musulmà sunita o xiita) i mirem de socialitzar i humanitzar el món.

Comentari per blaufosc
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: