esperant els bàrbars


Els alumnes de la Generalitat i els seus néts
14 gener, 2010, 12:24 am
Filed under: educació

Avui a Rosa Sensat s’ha presentat el llibre “Els alumnes de la Generalitat”. La sala d’actes era plena d’exalumnes dels Instituts – Escola, que són els protagonistes d’aquesta història feliç que es va veure estroncada per la guerra i la dictadura i que ara ha narrat en Salvador Domènech.

El llibre és dedicat a tots ells i a en Joan Parisi, guàrdia d’assalt, primera víctima de la Guerra Civil a Barcelona. Va morir al cinc d’oros i fins al darrer dia de la guerra allà hi va haver un retrat seu adornat amb flors. Qui era en Joan Parisi? Doncs l’avi del Parisi, que és qui m’ho ha explicat.

S’ha parlat d’història i educació, i s’ha dit que l’educació de la República és una de les pàgines més glorioses que ha viscut el nostre país. Opino el mateix.

I la cloenda l’ha fet en Pasqual Maragall, el pare del qual va ser mestre de l’Institut – Escola. S’ha dedicat a defensar la Llei d’Educació. Una llàstima, els alumnes de la Generalitat es mereixien una altra cosa.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

Certament, l’Institut-Escola fou un oasi d’idees lúcides a la seva època. Mal gust per part de Maragall si s’ha dedicat a fer política en un acte que volia una mirada més oberta. Però… no oblidem, tampoc, que quelcom s’ha perdut rera el que alguns anomenen (encertadament) Rosa Insensat.

Comentari per blaufosc
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: