esperant els bàrbars


No és fàcil veure créixer un arbre
20 Març, 2010, 7:39 pm
Filed under: mlp

Una de les coses bones que té això de l’MLP és que fas visites de cortesia a les assemblees de les entitats i vas veient com evolucionen. Aquest matí, al Consell de Joves de Sabadell, s’ha celebrat la de Casals de Joves de Catalunya (ACJ pels amics). Si una organització és un repte en sí mateixa, en el cas de l’ACJ la cosa es complica molt. És un model d’entitat únic, no n’hi ha cap altre a Catalunya. Ningú amb qui comparar-se, ningú a qui copiar, ningú amb qui competir (i per tant competeixes contra tu mateix i els teus propis fantasmes).

La proposta dels Casals de Joves és terriblement exigent, només funciona si hi ha una participació constant i intensa. L’autogestió implica que no hi ha ningú que marqui el ritme des de fora, han de ser els òrgans democràtics els que decideixin el projecte i després han de gestionar-ne la viabilitat, buscant suports externs en una societat que desconfia (de vegades té pànic) de la participació juvenil. Amb tots aquests impediments, haver vist néixer el projecte de l’ACJ i veure com va creixent i es va enfortint amb els anys és una sensació molt especial que tinc a cada assemblea de que assisteixo.

A l’Assemblea d’avui el Ramon Oña, que ha assumit la presidència el darrer any, ha donat el relleu a l’Helena Giner, que s’ha convertit en la primera presidenta de la història de Casals de Joves de Catalunya. O sigui que poc a poc, massa lentament, les dones ocupen els més alts càrrecs de les entitats de l’MLP. També som d’eixe món, pa’ lo bueno y pa’ lo malo. Anem millorant; espero.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: