esperant els bàrbars


Semblava impossible
23 Març, 2010, 10:58 pm
Filed under: progrés

Encara queda molt per poder dir que ja està fet, però mai s’havia arribat tan lluny. Obama ha signat la llei que reforma el sistema de sanitat dels Estats Units i que acosta aquest país a un sistema universal de sanitat. M’ha fet pensar en l’Ernest Lluch, qui sempre va dir que el moment més important de tota la seva carrera política va ser la llei per a la universalització de la sanitat.

De vegades ens pot envair el pessimisme i pensar que no anem endavant sinó enrere, però avui no és un d’aquells dies. 32 milions de persones, que es diu aviat, 32 milions, gaudiran d’una protecció que fins ara no tenien. Històric. Me n’alegro molt pels ianquis, perquè ara tenen un país una mica més digne.

Mirant-me la foto, he vist el nen diguem-ne, ejem, de vida, i he descartat que fos un congressista. He descobert que és un tal Marcellas Owen. Té onze anys i la seva mare va morir per no disposar de cobertura sanitària. No m’hi havia fixat fins avui, que a la Casa Blanca conviden representants dels col·lectius afectats per les lleis a la cerimònia de signatura. Curiós, però no m’agrada.

Anuncis

3 comentaris so far
Deixa un comentari

perque no t’agrada?

Comentari per guillem

No sé. És important que jo sàpiga com es diu el nen aquest? És important pel nen, sobretot?

És que em sembla aquesta cosa de la política espectacle i li tinc una mica d’alèrgia.

Comentari per joffrevillanueva

Entenc la teva aprensió. D’entrada, a mí tampoc no em va fer massa gràcia. També crec, com tu, que el nom del nen és que menys importa: aquesta imatge és una alegoria i, en aquest sentit, el nen podria ser qualsevol nen. Penso que la imatge és interessant pel seu poder il·lustratiu, és per això que no crec que sigui política espectacle, sinó imatge-testimoni.

Comentari per blaufosc
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: