esperant els bàrbars


Ella y el abanico
16 Abril, 2010, 12:03 am
Filed under: progrés

Viure aprop de les Cotxeres de Sants et permet prendre el pols de la vida associativa de Barcelona. També et permet trobar-te amb el Parisi pel matí, que sempre va bé per l’esperit.

Hi ha una pràctica habitual dels col·lectius que organitzen activitats a les Cotxeres, que és empaperar tota la façana amb cartells de l’acte. I així, tothom que passa sap què s’està coent a dins.

Ahir, tornant cap a casa, em vaig fixar que aquests dies s’hi està celebrant “Ella y el abanico, I Salón de la Menopausia”. El primer impacte és la conya del abanico, que em va semblar sensacional. El segon, és que… bé, ja sabeu, s’estava parlant d’ALLÒ!

El cert és que ho trobo una iniciativa genial. De vegades discutim sobre el gènere, i que si hem d’assolir la igualtat real, i que no només es tracta de fer que les dones triomfin en l’esfera pública sinó que també els homes hem de protagonitzar un refluxe cap a l’esfera privada, i que si gira, que si tomba… I diria que si algú vol exemples, que es fixi en aquesta experiència. És un exercici brillant de reivindicar la feminitat en l’espai públic i d’enriquir-lo. I de destruir un tabú posant-lo al mig de la plaça. A les dones se’ls ha reservat el paper de reproductores; i quan no serveixen les esborrem, les oblidem. I ara, amb sentit pràctic, amb sentit de l’humor, amb sentit comú, s’organitza el Salón de la Menopausia; i si algú no ho vol veure o no ho vol entendre que no s’amoïni, que aviat ja no veurà ni entendrà res.

Em temo que trigarem anys en tenir un Salón de la Pitopausia. I n’estic segur que si es convoca estarà ple de dones que no tindran vergonya d’anar-hi en nom dels seus homes.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: