esperant els bàrbars


Anar a la mani amb la samarreta de la “roja”
8 Juliol, 2010, 11:11 pm
Filed under: país

Si l’olfacte no falla, tot fa pensar que dissabte serem un munt de gent a la manifestació. Per alguns serà una manifestació en defensa de l’Estatut. Per d’altres és una convocatòria independentista. També hi haurà agnòstics i lliurepensadors en qüestions patriòtiques. Tota l’aventura de l’Estatut ha anat així, amb una suma de federalistes, sobiranistes i independentistes, o sigui que el 10-J no serà cap excepció.

La negociació per la capçalera ha estat això, buscar un punt d’equilibri entre unes opcions i les altres. La gent s’indigna perquè els nostres dirigents es barallen, però també ens enfadem quan pacten perquè ho considerem un pasteleig. No estem mai contents, no estem acostumats a la política. El que ha tingut de bo el vodevil és que hi ha hagut força conya al respecte. Acabo de veure el Polònia i s’han quedat a gust, com sempre. Al Facebook també hi havia comentaris sucosos. Uns proposaven que el pop alemany decidís el lema. La millor conya ha estat la de Qualcosadisinistra (el blog està aturat, una llàstima), que proposava que el lema fos “Som una nació i estem a la Final”. I també hi havia gent que proposava amenaçar Espanya amb retirar els jugadors del Barça si ens retallen l’Estatut.

I això és bo, no? Posar-nos tràgics, sentimentals, emocionar-nos en un moment així és un error (com sempre que vulguis fer política). Això és una lluita de poder, una reivindicació, una negociació. I és bo que tothom entengui que és així. Si algú prefereix posar-hi el cor, l’estómac i el que queda sota, doncs que ho faci, però després que no es queixi si el resultat final no és el que s’esperava. Millor enfotre-ns’en i sortir al carrer contents, sabent que en política no arribes mai del tot allà on vols (ep, que no has de renunciar-hi, eh?).

Millor l’humor, sí. Perquè a la mani hi haurà gent pensant que diumenge animarà la selecció espanyola. I no sabrà si fer-ho perquè són del Barça, perquè juguen bé, perquè si guanya Holanda el MARCA dirà que l’Snejder és millor que el Messi, perquè els cosins de Badajoz estaran contents, perquè cony, una mica també m’hi sento, perquè diuen que pujarà un 0,7% el PIB, o jo què sé. Hi haurà tants sentiments com persones, a la mani. D’això no se’n pot destil·lar res.

A la mani hi haurà molts indepes que parlen castellà, i això els indepes ho han d’entendre si volen que Catalunya sigui independent. Que no ens hi juguem la dignitat, ni la cultura, fins i tot diria que no ens hi juguem la llengua. Ens hi juguem els cuartos, ens hi juguem ser autònoms, ens hi juguem poder fer lleis segons els nostres criteris, ens hi juguem que el repartiment del poder sigui oligàrquic o democràtic. O potser ni això, sinó oligàrquic o menys oligàrquic, que ja és molt (canviar d’oligarca és sa, sobretot si és un hortera).

I això és així o hi ha dues catalunyes. Cosa que dubto.


7 comentaris so far
Deixa un comentari

L’Estatut crec que estableix (o ho pretenia) les condicions en les que Catalunya es relaciona amb Espanya. Si això es cert, no te cap sentit que els independentistes vagin a la mani, i si que tindria molt més que hi hagués un fotimer de gent amb la samarreta de la Roja del Puyol, de fet aquests n’haurien de ser la majoria, si vols defensar un document que estableix com s’encaixa Catalunya dins d’Espanya. Al meu entendre els Independentistes (els de veritat) no haurien de voler sentir res sobre un estatut, sino sobre una declaració d’independencia. No ho veig clar, i que consti que no em posiciono en cap bandol (encara)

Comentari per Gui

Però a la mani també hi haurà un fotimé d’indepes sincers, no?
Bàsicament el que vull dir és que no s’arribarà a la independència posant-nos sentimentals, perquè els sentiments són complexes, contradictoris, difícilment negociables.
I que hi haurà gent independentista que animi Espanya al Mundial, de la mateixa manera que hi ha gent de Ciutadans o del PP a qui no li agrada el futbol.
I que tot plegat té un punt còmic que val la pena reivindicar.
La mani, l’estatut, les darreres majories de govern, qualsevol cosa gran que s’ha fet a Catalunya els darrers anys ha consistit en una aliança entre persones amb sentiments diferents però amb interessos compatibles. L’objectiu final és diferent per cadascú, però això no ha impedit posar-se d’acord en quina era la següent parada.
Que tot plegat és poc èpic? Doncs sí, però millor així.
I paradoxalment, això és el que demostra que som una nació i no una societat dividida en dues parts irreconciliables.

Comentari per joffrevillanueva

qualsevol cosa gran que s’ha fet a Catalunya els darrers anys…je,je, tampoc en posaria epic en això…

Comentari per gui

Pero estic d’acord amb lo del humor, darrerament es l’ultim que ens queda a alguns…hi ho dic amb un somriure:)

Comentari per gui

Clar, clar. Gran en termes quantitatius o d’enrenou. No gran com Great Britain, ens entenem.

Comentari per joffrevillanueva

Futbol y politica. Es como sexo y drogas, tanto tiempo nos lo han cantado junto que al final nuestra generación nos lo hemos creido. Pero no hay mejor sexo que sin drogas y vice versa. Lo mismo con el futbol. Se puede ser independentista catalanista y correrse de gusto al ver jugar a los niñatos esos (porque si lo racionalizas el futbol es politica, y si la visceralizas la politica se te convierte en futbol).

Comentari per FER

Aplaudo la Frase de Fer.”si racionalizas el futbol se vuelve política y si visceralizas la política se vuelve futbol”. Te escribo en castellano por que no se si eres español constitucionalista que sabe que la seleccion es casi catalana i ya te está bien o català indepe però que vibra con la roja.
Jo fràncament ja no se que soc. Últimament vibro amb la roja, amb la mani, amb el anuncis de telecinco, amb l’IKER, amb els dissenys de l’IKEA i amb la Game Boy que vaig trobar en un calaix l’altre dia. Descarto ,ara per ara, vibrar amb en Mariano Rajoy, amb el salvame a diario i amb alguna que altra cosa mes….tot sigui que hi posin una pilota…

Comentari per Andrukos
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: