esperant els bàrbars


Carta de l’MLP de suport a la vaga general del 29 de setembre
1 Setembre, 2010, 10:13 pm
Filed under: mlp, progrés

Des del Moviment Laic i Progressista volem fer arribar a totes les organitzacions sindicals el nostre suport a la vaga general del 29 de setembre.

Sempre ens hem considerat hereus de la tradició obrerista, compartim amb els sindicats l’aventura de l’emancipació col·lectiva dels darrers segles. La lluita pel dret d’associació és la lluita per reclamar la capacitat d’autoorganització democràtica, sense tuteles, i aquesta s’expressa en associacions, sindicats i cooperatives. Els dirigents històrics del sindicalisme català com Salvador Seguí, Teresa Claramunt o Joan Peiró són també els nostres referents. Hi ha, doncs, unes arrels comunes que no oblidem.

El Moviment Laic i Progressista és, pel seu fort component pedagògic, un moviment interclassista; però la seva base social és essencialment gent de classe treballadora i sempre hem considerat als sindicats de classe uns aliats en la nostra lluita per un món més lliure i més just. A més, som un moviment plural i celebrem la unitat de totes les organitzacions que defensen els interessos dels treballadors convocant la vaga general el mateix dia.

Som de l’opinió que la crisi econòmica que patim, i que està servint per justificar les retallades de drets socials i laborals contra les que es convoca la vaga, ha estat generada per la dimissió dels poders públics a l’hora de posar l’economia al servei de les persones. I sostenim que és possible un model productiu que generi benestar a tothom, que protegeixi els treballadors i treballadores i que no comprometi el futur del planeta.

La vaga general del 29 de setembre ha de servir per defensar un model de relacions laborals basat en els principis de justícia i dignitat, però també ha de significar una gran mobilització ciutadana en defensa de l’estat del benestar i un model de societat que vol eradicar la pobresa i l’explotació.

Creiem en l’aliança de les forces de la cultura i del treball i per tot això, des del Moviment Laic i Progressista donem suport a la vaga general fent pedagogia i sumant-nos a la unitat de treballadors i treballadores en defensa dels nostres drets.

Farem arribar aquesta mateixa carta a totes les nostres entitats membres i dirigents per animar-les a donar suport a les mobilitzacions.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: