esperant els bàrbars


Vaga general: algunes reflexions
1 Octubre, 2010, 12:21 am
Filed under: progrés

Ja ha passat la vaga general. Hi he participat activament, heus aquí algunes reflexions. Bastant inconnexes, ho sento.

– Els Sindicats continuen sent unes forces socials formidables. Ningú, cap altre moviment social té tanta capacitat mobilitzadora i transformadora. I amb poder per negociar. A Catalunya, per si algú no ho sap, cada any creixen en nombre d’afiliats, com també creix el nombre de representants sindicals als comitès d’empresa.

– Si algú pensa que els sindicats no són representatius, el diagnòstic dels mitjans de comunicació no pot ser més que crític. Cap grup mediàtic (excepte el diari Público, i amb prou feines) ha tingut una línia editorial favorable a la vaga. No dic que tots els mitjans hagin d’aplaudir l’aturada, però la pluralitat en aquesta qüestio és inexistent. Una llàstima. L’hegemonia cultural és rotundament antisindical.

– Hi ha molta gent que comença a percebre l’instrument de la vaga (i especialment la vaga general) com a insuficient i propi d’una estructura econòmica i laboral que desapareix. En el moment en que una persona pot treballar des de casa, perfectament monitoritzada pel seu cap, sense que això disminueixi la seva producció, aturar una fàbrica o una oficina té un valor menor del que tenia fins ara.

– La reforma laboral l’ha dictada el Govern de l’estat, però al Govern de l’estat l’hi ha dictada algú per sobre. El moviment obrer sempre ha estat internacionalista, però encara ho ha de ser més.

– Hi ha gent que només se’n recorda del dret al treball quan hi ha vaga. Se’ls hauria de dir que si tant els hi preocupa, que hi pensin els altres 364 dies de l’any. Quan es fan determinades reformes, per exemple.

– Procedir al desallotjament d’un edifici a la Pl. Catalunya el dia de la vaga general és una marranada. Val a dir que la ocupació ja es va fer posant a caldo els sindicats, o sigui que no és d’estranyar que al final servís a tal efecte.

– TV3 emet avui, dia 30, l’endemà de la vaga, un reportatge la mar d’interessant sobre el mercat laboral al nostre país. És d’un sarcasme total: emès fa un parell de setmanes hauria informat millor a molta gent.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: