esperant els bàrbars


Si ens mesuréssim per allò que aportem i no per allò que tenim…
21 Octubre, 2010, 4:26 pm
Filed under: ecologia, progrés, vida moderna

M’he assabentat pel blog del Manolo que ha mort Hermann Scheer, una persona cabdal en l’extensió (encara insuficient) de les energies renovables a Europa i especialment a Alemanya, d’on era ell.

Vaig llegir fa cosa d’un any el seu llibre Autonomía Energética (Ed. Icària) i si bé no és un llibre fàcil ni amè, em va sembla molt interessant la perspectiva que oferia de la política energètica. Scheer no es conformava amb la substitució pura i simple de les fonts d’energia, també insistia (amb arguments sòlids i amb xifres) en la necessària transformació de l’estructura de producció i distribució. Cal passar (deia Scheer), d’un esquema centralitzat amb pocs operadors que controlen tota la cadena de valor des de la producció a la distribució i venda d’energia, a un esquema distribuït amb múltiples operadors, més àgil i adaptat a les necessitats de cada moment. La conclusió és que un sistema de xarxa distribuïda és més segur i més just.

Lamento la mort de Scheer i encara més la poca repercussió que ha tingut. Espero ajudar des d’aquí a divulgar la seva figura i les seves propostes.

 

Anuncis

3 comentaris so far
Deixa un comentari

potser et pot interessar aixo:
http://cleantechnica.com/2010/10/21/what-if-solar-got-the-same-subsidies-as-coal/

Comentari per Gui

Aquesta dada és interessant. I si comptéssim les externalitats (la polució, bàsicament; però també la inversió tecnològica i la qualitat del treball associada a l’extracció de carbó comparada amb la indústria fotovoltàica) el càlcul ja seria la bomba.

Comentari per joffrevillanueva

Ni te cuento lo que val construir un cementiri nuclear i tota la infraestructura per poder-lo gestionar de forma eficaç i segura…

Comentari per gui
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: