esperant els bàrbars


Un porc (amb perdó dels porcs)
26 Octubre, 2010, 11:43 pm
Filed under: manies

Sembla que Sánchez Dragó va explicar a l’Albert Boadella que un dia va mantenir relacions sexuals amb dues nenes de 13 anys. I ho explica sabent que el delicte ha prescrit.

És vomitiu, però admeto que no em sorprèn. Hi ha poca gent amb tanta barra com Sánchez Dragó i tan immune al dolor aliè. De fet, poca gent menysté el dolor aliè com Sánchez Dragó, llegiu qualsevol dels seus llibres i ho veureu. La base del seu pensament és una mena de sincretisme pseudomístic segons el qual ens reencarnem i no té sentit revoltar-se contra el dolor o la injustícia. Només ens queda acceptar-ho, sotmetre’ns i esperar la mort i millor sort en una vida futura. Òbviament la modernitat, la il·lustració, tot allò que faci olor de progrés és una aberració i una perversió. Un atemptat a la veritable naturalesa humana. Voler disfrutar de la vida en vida només és a l’abast dels millors. I els pitjors, que es fotin. Les classes socials estan decidides per designis  inescrutables i qüestionar-ho pot alterar l’ordre còsmic.

Unes idees tan estúpides no passarien d’anecdòtiques si no fos per la trascendència del personatge, influent entre la dreta espanyola més intransigent. La seva crítica a una mínima idea de relació causa – efecte (ell és més original, ho fica tot en un garbuix i estira el fil que més li convé) té evidents ressonàncies quan José María Aznar, parlant de terrorisme, deixa anar allò de “Más que las causas, lo que ha de interesarnos del terrorismo son sus efectos (…) Es necesario desmitificar la idea misma de causa“. Potser algú pensarà que aprofito que el riu de la pedofília passa per la (extrema) dreta per portar l’aigua al meu molí, però si un català escrigués un llibre com Gárgoris y Habidis, ens titllaríen de nazis (que ja ho fan). És perfectament coherent amb el seu pensament una cosa i l’altra. I si per ell és coherent anar per la vida sense atendre a límits, sense un mínim de consideració pels nostres actes, sense cap consideració humanista, s’ha de denunciar. Si tinc el poder puc envair un país. Si tinc el poder puc abusar de dues noies. No faig cap pirueta argumental, la vida d’aquest paio és plena d’episodis vergonyosos disfressats d’ocurrències intel·lectuals. Perquè intel·ligent, ho és.

L’actualitat del personatge ja és més coneguda, darrerament presentava informatius a TeleMadrid en els que es dedicava a desbarrar contra els sindicats, a exaltar la pretesament liberal Esperanza Aguirre i a reproduir el cliché més caspós de l’intelectual pepero.

Fa temps que penso que Sánchez Dragó és, per la seva incontinència verbal, el millor exemple del gir a la dreta que ha fet el mundillo intelectual a Espanya, però també a Catalunya. De fet, aquí hi tenim l’inefable Sostres, una mala còpia que ja no dóna per més i s’ha hagut de conformar amb el paper de bufó de la cort en programes de “Serie B” a la tele. Però no estan tan lluny els uns dels altres.

Si tinc temps, paciència i estómac, continuaré. Però per avui és massa i podria acabar mosquejat.

Algú es preguntarà: i el Boadella? Doncs el Boadella li riu les gràcies.

Anuncis

1 comentari so far
Deixa un comentari

No deixa de sorpendre el fet que un delicte de pedofilia pugui prescriure, la legislació d’aquest pais es surreailsta

Comentari per gui
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: