esperant els bàrbars


Soroll de mandíbules
16 Novembre, 2010, 1:07 am
Filed under: ecologia, personal, vida moderna

Fa uns dies que he tornat a posar en marxa el meu vermicompostador. El tenia aturat de feia temps i gràcies a la botiga Biohabitat de la Fundació Terra m’he pogut proveir de cucs per reemprendre la fabulosa aventura gàstrica que converteix els residus de la cuina en humus per les plantes de balcó.

A la majoria de penya li fa un fàstic bestial pensar que tinc una capsa amb cucs a la cuina. A mi no, per això la tinc. Una legió de vèrmids que viu a les fosques, dedicada a un cicle frenètic de mastegar – cagar – mastegar, per accelerar i reconduir el cicle que porta del món orgànic a l’inorgànic. A partir d’ara aquí no es tira res, a prendre pel sac el cubell marró.

A la foto hi podeu veure la primera arrencada: paper de diari mulladet pel primer banquet, marro de cafè la segona setmana, closca d’ou per ajudar-los a moure’s i una pell de plàtan per anar agafant força. Els cucs són difícils de veure, quan obres la tapa s’amaguen. Però són allà, centenars i aviat milers, una orgia de cucs insaciables.

En l’anterior cicle productiu del vermicompostador vaig optar per posar-los un nom. Oi que la gent li posa nom al gat o al gos? Doncs jo poso nom als cucs. Cognom, més aviat, perquè només atino a triar-ne un per tota la família. No parlarem dels difunts, deixem-ho en que tenien un nom. Els d’ara no seran menys; en honor als professionals de la mandíbula, els campions del cicle mastega – caga – mastega i la por a la llum, he optat per batejar-los com “Els tertulianus”.

Bon profit tinguin.

Anuncis

3 comentaris so far
Deixa un comentari

M’estàs dient que allà, entre oligocomponents i bacteriofags ni ha un de “tertulianu” que es clavadet a la Rahola??

Comentari per Marc Enrich

Estadísticament n’hi deuen haver 4,67 cada any (estimacions a la baixa, eh?)

Comentari per joffrevillanueva

Que la Rahola és un cuc?
Oju!!!

Comentari per fromcalafell
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: