esperant els bàrbars


Sensación de asociarse
17 Desembre, 2010, 6:33 pm
Filed under: Associacionisme, manies

Ahir se celebraven els 30 anys del CJB i la festa anual de l’Associació d’Amigues i Amics del CJB. Com cada any es feia l’entrega de premis Barcelona Ciutat Jove i com cada any s’endosava el “Premi totxana”, un anti-premi per a mitjans de comunicació. En aquest cas, el càstig se l’enduia la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per la manca de notícies positives sobre joventut i la poca atenció que mereixen les entitats juvenils.

En el discurs d’entrega, la Presidenta del CJB, la Marta Cots, va insistir en que les entitats juvenils haurien d’aparèixer amb normalitat als mitjans públics. No només a les notícies, també als programes d’entreteniment i ficció. Hi estic d’acord (evidentment, perquè la Presidència del CJB SEMPRE TÉ RAÓ). Vaig recordar que hi ha un grup al Facebook que reclama la presència d’un escolta a Ventdelplà (m’hi acabo d’unir encara que la sèrie ja s’hagi acabat). Seria tan senzill com que un dels infants que apareixen a les sèries de TV3 tornés d’excursió de tant en tant, amb aquest detall n’hi hauria prou!!

També vaig recordar que a la sèrie “Sensación de vivir” (Beverly Hills 90210), un hit juvenil de la dècada dels 90, un dels personatges principals, el Brandon, era membre de l’associació d’estudiants de l’institut. I una mena de novieta-que-no-ho-va-ser-mai, l’Andrea, també tenia una vida prou activa a la revista de l’institut. La paradoxa és que en un dels productes més superficials que recordem de la tele americana, l’associacionisme juvenil tenia un tractament quotidià. I en canvi, a les sèries costumbristes de “La Nostra”, ningú mostra cap mena de compromís cívic.

Ben otorgat el Premi Totxana, doncs. I ben recollit, per cert: per primera vegada algú es va atrevir a donar la cara. El cap de programació del canal 3XL va tenir el coratge de venir i l’encert de comprometre’s a treballar per tornar l’any que ve a recollir el Premi Panot (que és el bo). Doncs ja ha quedat clar què ha de fer.

No, no cal reposar “Sensación de vivir”.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: