esperant els bàrbars


15M (II) Nul debat territorial
4 Juny, 2011, 7:13 pm
Filed under: Associacionisme, manies, mlp, progrés | Etiquetes: , ,

Alguns comentaris desendreçats a partir de la observació de l’acampada a la Plaça Catalunya i el seguiment de l’acampada de Madrid i aquest nou fenomen.

Nul debat territorial

Tanta mandanga amb l’estatut i el Plan Ibarretxe i quan es llegeixen els manifestos, tant de Barcelona com de Madrid, la qüestió territorial no apareix per enlloc. L’atac genèric al bipartidisme s’ha concretat en allò que hi ha de consens, però també en allò que hi ha de discrepància. És, doncs, també un atac a la dialèctica bipartidista. Per molta gent, la qüestió territorial és secundària. O potser és que hi ha fatiga.

A Madrid hi ha una demanda d’una persona un vot i circunscripció electoral única que alguns han vist com una pulsió centralista. Al meu parer, la demanda obeeix més a la desproporció en la representació d’IU (i potser algú d’UPD ho ha acabat de reblar), però l’item principal és el sistema electoral, no la organització territorial. També a Barcelona hi ha hagut polèmica per la negativa a discutir sobre l’autodeterminació. Al meu entendre, pur i simple esgotament.

Anuncis

1 comentari so far
Deixa un comentari

Esgotament? sí, però alguna cosa més.

1. És normal que si es mostra indignació per la política parlamentària dels darrers anys (que no és el mateix que rebutjar el parlamentarisme), es senti una certa hostilitat cap a la qüestió que més agriament l’ha caracteritzat, sobretot a casa nostra, iq ue més ha estat utilitzada per tapar altres qüestions.

2. El moviment és al·lèrgic a les polèmiques internes. “Nosaltres” no som com “ells”, debatre qüestions que susciten diferències vol dir que hi haurà majories i minories, votacions, desafeccions… Vol dir que potser no som tan millors que “els polítics”.

Comentari per Andrés
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: