esperant els bàrbars


15M (III) De l’1.0 al 2.0 fins a l’1.5 (o al 3.0, ves a saber)
5 Juny, 2011, 7:17 pm
Filed under: Associacionisme, manies, mlp, progrés | Etiquetes: , ,

Alguns comentaris desendreçats a partir de la observació de l’acampada a la Plaça Catalunya i el seguiment de l’acampada de Madrid i aquest nou fenomen.

De l’1.0 al 2.0 fins a l’1.5 (o al 3.0, ves a saber)

El nucli impulsor de Democracia Real Ya i #nolesvotes són els internautes. Només cal veure els blogs referents del tema (Enrique Dans, Alt1040 i Microsiervos) per veure que les referències a #nolesvotes són molt anteriors a l’eclosió del moviment del15M. Tot moviment social té un nucli de pioners que actua d’espoleta per fer detonar el conflicte. En aquest cas, les diferents maniobres de la SGAE i el Govern per impedir les descàrregues a internet han fet que un col·lectiu, a priori aliè a la política, s’hi hagi abocat demostrant una considerable capacitat de fer soroll. Així doncs, la Ley Sinde ha sigut el detonant i els pioners són també els early adopters*. Això confirma que internet és una extensió més de la vida política i que té unes normes pròpies. Que no s’imposaran al món 1.0, però tampoc a la inversa. Lentament s’anirà construïnt un equilibri entre 1.0 i 2.0, amb unes fronteres cada dia més difuses. El que està clar és que a partir d’ara els governs s’ho pensaran dues vegades abans d’atacar el col·lectiu internauta. I que Sinde s’ha convertit en un dels noms més odiats d’Espanya. També ens diu que el PSOE es va equivocar de mig a mig i que per culpa d’un gremi ha perdut un col·lectiu (i alguna cosa més)

Per qui tingui ganes de fabular sobre el tema, que es miri la saga Matrix. Però totes tres pelis, eh? Que la solució està al final de la tercera.

* early adopters: expressió per anomenar aquells que primer adopten una novetat tecnològica

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: