esperant els bàrbars


15M (VI) Les comparacions amb el 14M són odioses però…
8 Juny, 2011, 7:25 pm
Filed under: Associacionisme, manies, mlp, progrés | Etiquetes: , ,

Alguns comentaris desendreçats a partir de la observació de l’acampada a la Plaça Catalunya i el seguiment de l’acampada de Madrid i aquest nou fenomen.

Les comparacions amb el 14M són odioses però ens expliquen bastantes coses

El dia abans del 15M, a Barcelona es va celebrar una manifestació contra les retallades socials. I era de les grosses. Molt més que la del 15M, que era més aviat petita. Com és que una va passar desaparcebuda i l’altra va tenir tanta repercussió? La resposta no pot ser una altra que l’atenció prestada pels mitjans de comunicació, el que ens hauria de fer pensar si no hi ha un interès en donar veu a la contestació més acèfala i apolítica per evitar donar-la a sindicats i organitzacions socials, amb un lideratge polític més clar i per tant amb més capacitat de negociació. No cal dir que és més cool acampar que negociar un conveni col·lectiu.

Conclusió: l’atenció dels mitjans ha contribuït de forma determinant a l’èxit del 15M. És una contradicció preocupant i es confirma que el veritable enemic públic contra el que tothom tira amb bala són els sindicats. El sindicalisme de classe és contracultural?


1 comentari so far
Deixa un comentari

No crec que sigui una actitud contra els sindicats, sinó un problema de màrketing. Es allò de si un gos mossega a una persona (els sindicats exercint el seu rol) o si una persona mossega a un gos (una acampada a les places…). Spanishrevolution… un concepte que va donar la volta al món, sota la idea de la indignació.

Comentari per Joan F. Pont
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: