esperant els bàrbars


15M (i XI) Apoteosi postmoderna: popularització de l’idealisme
13 Juny, 2011, 7:33 pm
Filed under: Associacionisme, manies, mlp, progrés | Etiquetes: , ,

Alguns comentaris desendreçats a partir de la observació de l’acampada a la Plaça Catalunya i el seguiment de l’acampada de Madrid i aquest nou fenomen.

Apoteosi postmoderna: popularització de l’idealisme

I una darrera reflexió, molt intuïtiva. Estem davant l’apoteosi de la postmodernitat? En la seva intervenció a la UPEC del 2009, Jean Bricmont, coautor del llibre “Impostures intel·lectuals”, definia el postmodernisme com la popularització de l’idealisme. I un moviment que té en la indignació (és a dir, en un element passional) el seu lema, és un moviment idealista, que exclou la racionalitat del seu centre. Si és així, no anirà molt lluny. Com a molt, serà la utopia que esgoti les utopies per un bon temps.


2 comentaris so far
Deixa un comentari

La utopia no s’esgota. Pensar en quelcom millor, crec, que és difícil d’esgotar. 1er, és gràtis, important pels temps que corren, 2on, ens apropa allà on voldriem ser i 3er, ens fa reflexionar sobre passat, present i futur, a falta de religió (bé jo sóc dels Lakers), Utopia forever-

Comentari per fromcalafell

No em considero una persona idealista, ni molt menys utòpica (ecs) però tampoc crec que la majoria dels que hem pres posició per l’esquerra (és a dir pels oprimits) ho haguem fet inicalment per un exercici racional. A l’inici no va ser la paraula, a l’inici va ser la indignació, uns budells remoguts per la visió de la injustícia.

És bona cosa que a la indignació la segueixi la reflexió i l’acció, a poder ser en aquest ordre. Jo no calificaria el moviment d’indignació com idelaista tant ràpidament, pot ser “primari” (sense connotacions pejoratives) resulta més escaient. Esperem que la primària sigui continuada per la secundària, fins i tot assumint el 30% de fracàs escolar… l’expressat per alguns a les portes de la ciutadella, potser?

Comentari per Andrés
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: