esperant els bàrbars


Syntax error, el PSOE s’equivoca
7 Desembre, 2009, 9:11 pm
Filed under: manies, progrés, vida moderna

Això de “syntax error” era el missatge maleit dels ordinadors antics. T’equivocaves redactant les ordres i el pobre perdia el nord.

Error, error, error, és el senyal que capta la meva antena quan em miro de lluny l’actitud del govern espanyol i de bona part del PSOE (no tot) davant la qüestió de la tecnologia i els drets d’autor.

Ara ja portem uns quants dies de polèmica, ho podeu veure aquí, aquí, aquí, i aquí. El govern ha volgut colar mesures de control sobre internet aprofitant que el Pisuerga de la SGAE passava pel Valladolid de la Llei d’Economia Sostenible. Us he posat enllaços variats: crítics, informatius, dels que matisen… Fixeu-vos en la quantitat de comentaris que susciten. L’emprenyada del col·lectiu que té en internet el seu medi habitual d’expressió és considerable.

Error, error, error, perquè això ja comença a semblar el que en diuen “poner puertas al campo”. Que la informació circula com una mala cosa pels cables, i tot allò que pugui ser reduit a informació, ja no es pot esperar a cobrar com a matèria. De fet, tota aquesta polèmica desmenteix als propis visionaris de la cibernètica que redueixen la vida a l’intercanvi d’informació. Ai, si fos així, que se’n faria del bon pernil, el bon vi, un bon concert, una llarga passejada, l’amistat, el vent a la cara…

Ep, però tornem on érem. Error, error, error, perquè el PSOE es pensa que està protegint la cultura i els artistes, i en el fons només està amparant un gremi. La cultura s’espavila sola si hi ha una bona educació, això per començar. I els artistes també s’estan adaptant als canvis, igual que ho han fet fins ara. En queden alguns que no ho han entès, però si no són a hores d’ara una minoria, ho seran aviat. I l’esquerra quedarà desconnectada dels sectors més dinàmics, creatius i potents de la societat. Pel camí poden quedar amplis sectors que tenen un objectiu més que maco: rebentar les barreres al coneixement.

Error, error, error, perquè quan et baralles amb algú que té les idees clares, que té capacitat d’organitzar-se, que suma suports, i que hauria de ser dels teus… L’has cagat.


2 comentaris so far
Deixa un comentari

mira que això de l’internet havia de deixar obsoleta la “vella ploítica”, i tornem al tema etern: la propietat i els drets que se’n deriven…

Comentari per Andrés

Amb totes aquestes discussions hi ha algunes idees interessants. Una, que això dels drets d’autor va néixer per protegir als autors, però de les editorials. L’altra, que en la mesura que bona part de la cultura (sobretot el cinema) està subvencionada, s’hauria de fer un retorn al domini públic de l’obra.

I això de superar la vella política ja ho deurien dir l’endemà d’inventar-la

Idealistes, puaj!

Comentari per joffrevillanueva




Deixa un comentari